Startside

Om Valdres-killing

Produkt og prisar

Oppskrifter

Bestiling

Linker

 

Oppskrift på Valdres-killing frå Erling Teodorsen,
Fagerlund Gjestehus

<- fleire oppskrifter

Honning og sennepgratinert kjelår

1 kjelår
1 glas dijonsennep
6ss honning
ein neve brødrasp
salt og nykverna pepar
2ss koriander
1ss basilikum
3ss estragon
100g usalta smør

Brun smøret i steikepanna, legg i låret, ha på salt og pepar og steik det til det blir gyllent.
Rør ut honning og sennep, ha i brødrasp og hakka urter.
Gni blandinga jevnt over kjelåret.
Set steikeomn på 160 grader.
Ha låret i omn i om lag 30- 60 minutt.
Ta det ut og la det kvile i 30 minutt.
Skru opp varmen til 200 grader og gratiner i 5-10 minutt.

- www.valdreskilling.no - post@valdreskilling.no - Tlf. 61 36 80 06 - 2973 Ryfoss